Vijf jaar geëist tegen vader voor misbruik dochter
17 Feb 2017, 11:19
foto


Brian N. staat terecht voor seksueel misbruik van zijn bloedeigen dochter. Het negenjarig meisje blijft erbij dat haar vader haar heeft misbruikt. De verdachte zegt dat zijn dochter liegt. Officier van justitie, Claudia Bruining, eiste op de rechtszitting van donderdag een celstraf van vijf jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Het Openbaar Ministerie acht het feit wettig en overtuigend bewezen. Bruining voerde aan dat een anonieme beller een tip doorspeelde aan de politie. Het meisje werd van school gehaald en ze werd door de gynaecoloog onderzocht. De hymen waren niet in tact en ze had een wijde vagina-opening.

Het kind hield vol dat haar vader haar diverse keren heeft misbruikt toen haar moeder niet thuis was. Hij stopte steeds zijn vinger in haar vagina en ze mocht niets aan anderen vertellen. Ze is erg bang voor haar vader en huilde steeds toen ze de verklaringen aflegde. Het meisje is negen jaar oud.

Bruining voerde aan dat ondanks de verdachte ontkend heeft het feit gepleegd te hebben, zij het wel bewezen acht. Zij vindt het een zeer ernstige zaak, omdat de man zijn bloedeigen dochter heeft misbruikt. Het kind is voor de rest van haar leven getraumatiseerd. Op 2 maart zal raadsman Harold Belfor die de verdachte juridisch bijstaat, pleiten in deze zaak.

Wanita Ramnath