Misiekaba verwijt Rusland en Santokhi prestigedrang
16 Feb 2017, 15:42
foto
André Misiekaba, fractieleider van de NDP. (Foto: Raoul Lith)


André Misiekaba, fractieleider van de Nationale Democratische Party (NDP), vindt het niet in de haak dat zijn collega's Gregory Rusland (NPS) en Chan Santokhi (VHP) 'gerend zijn naar de media' over de vergadering met Alcoa. Misiekaba zegt dat afgesproken was dat er een gezamenlijk standpunt zou worden ingenomen.

Rusland en Santokhi hebben op vragen van journalisten aangegeven dat zij geschokt zijn over dat de regering een intentieverklaring met Alcoa die afgewezen was door De Nationale Assemblee toch gebruikt heeft voor verdere onderhandelingen. Zij vinden dat er sprake is van een vertrouwenscrisis.

Misiekaba voert aan dat het om een nationale kwestie gaat. Er is een gezamenlijk standpunt binnen De Nationale Assemblee. De informatie die verkregen is vanmorgen tijdens het onderhoud met Alcoa/Suralco moet nog worden besproken. De afspraak is ten overstaan van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gemaakt.

Misiekaba zegt geschokt te zijn over dat Rusland en Santokhi gelijk naar de pers zijn gestapt. Hij vindt dat de oppositie bezig is met polarisatie. Hij verwijt hen prestigedrang.

Tuesday 19 June
Monday 18 June
Sunday 17 June