SAB lanceert Borgoe Reserve Collection
17 Nov 2016, 22:26
foto
Flessen Borgoe Reserve collection (Beeld: SAB)


(Aangeboden)

Suriname Alcoholic Beverages N.V. (SAB), heeft vandaag op haar 50ste verjaardag de Borgoe Reserve Collection gepresenteerd aan de samenleving. Ook de bekende en populaire Borgoe 82 is in een nieuw jasje gestoken en heet voortaan Borgoe Gold. Met deze nieuwe rums wil het bedrijf hoge ogen gooien in Europa, Noord Amerika en het Caribisch gebied. De lancering vond plaats tijdens de 50th celebration party van het bedrijf met stakeholders, medewerkers, klanten, relaties en genodigden. In de komende periode zal de focus van het bedrijf erop gericht zijn om de export te vergroten en daarnaast nog efficiënter te produceren in deze economische uitdagende tijd.

Het ontstaan
Het bedrijf is opgericht op 17 november 1966 onder de naam Surinaams Alcohol Bedrijf N.V. als verpakkings- en distributiebedrijf van producten van de suikeronderneming Marienburg. SAB is voortgesproten uit de schoot van de vroegere suikerfabriek Mariënburg te Commewijne. Op 23 oktober 1882 werd de suikerfabriek geopend. Deze leverde onder andere alcohol en rum aan SAB waaronder de bekende Mariënburg Rum en later Black Cat Rum.

De distributie van suiker en rumproducten van de Suikeronderneming Mariënburg werd tot 1966 verricht door 4 distributeurs te weten de Curaçaose Handelmij Suriname en C. Kersten & Co voor suiker en Handelsonderneming Ma Ajong en I. Fernandes & Son Bottling voor rum. Omdat 4 distributeurs veel was voor de kleine Surinaamse markt, werd besloten tot de oprichting van het Surinaams Alcohol Bedrijf op 17 november 1966. Gekozen werd om aan de linkeroever van de Surinamerivier een goede steiger, opslagloodsen, een bottling unit en een sterke verkooporganisatie op te zetten. Hiermee beschikte Mariënburg over een eigen operatie in Paramaribo. Rond de tachtiger jaren van de vorige eeuw hield de suikerfabriek in Commewijne op te bestaan waardoor SAB genoodzaakt was de rol van de suikeronderneming Mariënburg over te nemen.

Het succes
De successen van Suriname Alcoholic Beverages N.V. en haar producten zouden niet mogelijk zijn zonder het sterke fundament dat 50 jaar geleden is gelegd door 8 pioniers. De inzet en toewijding van de medewerkers, de 'SAB-familie', hebben erin geresulteerd dat het bedrijf vandaag de dag zover is gekomen. Zijn producten presteren heel goed op zowel de lokale als buitenlandse markten. Het continu verbeteren van de kwaliteit van de producten en innoverend bezig zijn, is de sleutel geweest tot succes en heeft er ook voor gezorgd dat het bedrijf gedurende de grote financieel-economische uitdagingen, in de jaren tachtig heeft kunnen overleven. Ook wordt voortdurend gewerkt aan uitbreiding van het productportfolio met als doel de nummer een positie op de lokale markt te verstevigen. Ondanks de grote inspanningen om nieuwe buitenlandse markten te betreden, blijft Suriname voorlopig nog de belangrijkste afzetmarkt.

Trots
Borgoe rum geniet steeds meer bekendheid in het buitenland door de vele gouden medailles die zijn behaald tijdens grote internationale spirits competities.
Enkele hiervan zijn:
1977; Luxemburg, Monde Selection Médaille d’Or (Gold Medal) BLACK CAT Rum.
1978; Genève, Monde Selection Médaille d’Or (Gold Medal) POKER Rum
2003; Tokyo, Best Rum Award BORGOE Extra Rum.
2004; Brussel, Monde Selection Médaille d'Bronze BORGOE EXTRA Rum.
2012; Grenada, Caribbean Rum Festival, BORGOE 15 Year Old Silver Medal en BORGOE 8 Year Old Silver Medal.
2012; Nederland, Whisky & Rum aan Zee Festival, BORGOE 15 Year Old Gold Medal.
2013; Grenada, Caribbean Rum Festival, BORGOE 15 Year Old Gold Medal en BORGOE 8 Year Old Silver Medal.
2013; Nederland, Whisky & Rum aan Zee Festival, BORGOE15 Year Old Gold Medal.
2015; St. Maarten, Caribbean Rum & Beer festival, BORGOE 15 Year Old Gold Medal, BORGOE 8 Year Old Silver Medal, BORGOE ‘82, Bronze Medal.
2016: Mexico, International Spirits Selection, Borgoe 8 YO, Gold Medal.
Advertenties