Ovj bekent samenwerking BBS’er; nam geen smeergeld
25 Oct 2016, 04:24
foto


De op non-actief gestelde officier van justitie, Ryan A, heeft op de rechtszitting van maandag verklaard dat hij uiteindelijk mee is gaan werken met de medeverdachte, een BBS’er, met als doel om na te gaan waarmee de man bezig was. Hij had niet de intentie om smeergelden aan te nemen. Ryan A. is op de rechtszitting gehoord door kantonrechter Cynthia Valstein- Montnor. De vervolgingsambtenaar bleef erbij dat hij geen smeergelden heeft aangenomen.

De verdachte benadrukte dat niemand een boete bij hem heeft betaald, terwijl de medeverdachte het tegendeel beweerde. De BBS’er verklaarde dat hij in opdracht van Ryan A. bij verschillende personen gelden moest ontvangen, opdat zij hun ingevorderde rijbewijzen terugkregen. Ryan A. zei dat hij de mensen ontving op kantoor en de administratie van het Openbaar Ministerie was daar op de hoogte van. Volgens deze verdachte wist elke officier van justitie dat hij mensen op kantoor ontving. Op een gegeven moment heeft hij de mensen gewaarschuwd en hield hen voor dat ze niet meer op het Parket ontvangen zouden worden voor ingevorderde rijbewijzen. De rijbewijzen gaf hij terug, zonder enige betaling ervoor.

De beveiligingsambtenaar R. hield een ander verhaal voor. Hij vertelde dat hij naar een winkelier aan de Coesewijnestraat was gegaan en had gesproken met de winkelierster. De man van deze vrouw was opgesloten, omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. Volgens de BBS’er was hij in opdracht van Ryan A. naar de winkel geweest. Hij moest de winkelierster voorhouden dat haar man op vrije voeten gesteld kon worden, indien zij SRD 15000 zouden betalen. Zij ging akkoord hiermee. Toen de BBS’er terugging om het geld te ontvangen, telde de winkelierster SRD 1500 neer voor hem. Hij hield haar voor dat dat niet de afspraak was. De vrouw vond het bedrag te hoog.
Twee andere getuigen konden niet gehoord worden, omdat de griffiers rond 11.00 uur het werk neergelegd hadden. De zaak werd uitgesteld naar 24 november. Ryan A. wordt bijgestaan door advocaat Irvin Kanhai.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April