Peneux: Alles voorbereid voor vlotte start schooljaar
27 Sep 2016, 00:01
foto
Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. (Foto: Raoul Lith)


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt in gesprek met Starnieuws dat de scholen op 3 oktober opengaan. Het proces om de scholen op te starten is in volle gang. De scholen worden voorzien van leermiddelen en voor het binnenland zijn leerkrachten ook gereed om naar hun standplaats te gaan.

De bewindsman stelt dat het openen van de scholen een aangelegenheid van de regering is. Deze gaan op 3 oktober open. De Bond van Leraren (BvL) heeft aangekondigd dat zijn leden en die van de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) opgeroepen zijn voor een vergadering op 3 oktober. Dit was al in augustus gepland, benadrukt Valies. De leerkrachten moeten vernemen hoe het staat met de uitvoering van het akkoord dat de positie van onderwijsgevenden moet herwaarderen.

Peneux merkt op dat het schooljaar op 3 oktober wordt geopend. Hij rekent op een vlotte start. Er is alles aan gedaan om alle middelen die nodig zijn voor het nieuwe schooljaar te garanderen. Ook zijn leerkrachten getraind om met de nieuwe methode te kunnen werken. Op een vraag over acties die aangekondigd zijn, verwijst de bewindsman naar de brief van vicepresident Ashwin Adhin aan de BvL. Daarin is de BvL op gewezen dat de regering haar verplichtingen nakomt. Hetzelfde wordt verwacht van de BvL. Leerkrachten worden volgens de onderwijsminister op 3 oktober op de scholen verwacht om hun lesrooster op te halen. "Alles is voorbereid voor een vlotte start van het schooljaar," beklemtoont Peneux.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March