Nickeriaanse jeugd kleurt de lucht oranje
23 Sep 2016, 19:10
foto
De Nickeriaanse jongeren met hun vliegers. (Foto's: Biza)


“Meisjes kunnen alles wat jongens kunnen en omgekeerd”, zegt Nandini Dinai van het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) Nickerie. Zij vindt het belangrijk dat jongeren weten dat er geen ”jongenswerk” en “meisjeswerk” bestaat. Het bureau heeft Nickeriaanse jongeren betrokken bij de viering van Orange Day. In het kader van deze dag en de HeforShe-campagne, hebben zij vandaag bij de Zeedijk oranje ballonnen en vliegers de lucht in gelaten.

De heldere optimistische oranje kleur vertegenwoordigt een toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes, legt Dinai uit. Door de grote vakantie heeft het bureau gemeend de jongeren bij de campagne te betrekken. Op een voor hen leuke en ontspannen manier is getracht de jeugdigen de boodschap van gendergelijkheid bij te brengen.

De uitleg over de inhoud van Orange Day werd gegeven bij Stichting Het Moederhart, die ook heeft gezorgd voor lekkere hapjes en drankjes en na afloop leuke presentjes voor de deelnemende jongeren van Nieuw-Nickerie, de West-Polder en kinderhuis Open Poort.

Sinds de introductie van de campagne op 24 november 2015 door minister Mike Noersalim wordt er op elke 25ste van de maandeen activiteit georganiseerd door BGA Nickerie. De activiteiten hebben als doel het bewustzijn over geweld tegen vrouwen en meisjes te vergroten. De HeforShe campagne is een solidariteitscampagne voor gendergelijkheid, die geïnitieerd is door de United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women (UN Women).

Orange Day, een initiatief van de UNiTE Campaign Global Youth Network, roept internationaal acitivisten, overheden en UN-partners op om mensen te mobiliseren en issues te belichten, die relevant zijn bij het voorkomen en beëindigen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Bij de volgende activiteit krijgen de medewerkers van het Bureau Rechterlijke zaken op eigen verzoek het HeforShe-strikje opgespeld, meldt de voorlichting van Biza.
Advertenties