Suriname en Rusland verdiepen onderlinge relatie
23 Sep 2016, 14:12
foto
Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken en haar Russische collega Sergey Lavrov (l) wisselen de documenten voor samenwerking uit. (Foto: min. Buza)


Suriname en de Russische Federatie gaan samenwerken op verschillende gebieden. Ze zullen de samenwerking op het gebied van onder andere handel en economie, technologie, toerisme, onderwijs en milieubescherming verder vorm en inhoud geven.

Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken en haar Russische collega Sergey Lavrov hebben daartoe een overeenkomst over basisbetrekkingen tussen beide landen ondertekend. In een persbericht zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de bewindslieden ook de samenwerking op agrarisch gebied, militaire samenwerking en samenwerking op multilaterale fora hebben besproken. Binnenkort brengt een delegatie van de Russische defensie een bezoek aan Suriname voor de ondertekening van een overeenkomst over militaire samenwerking.

De besprekingen tussen Badrising en Lavrov hebben in New York plaatsgevonden waar de 71e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties wordt gehouden. Rusland heeft bij die ontmoeting zijn steun aan Suriname herbevestigd bij de aanleg van microwaterfaciliteiten in het binnenland. Het land stelt universitaire studies en korte opleidingen ter beschikking van Suriname.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April