Leerlingen en docenten enthousiast over Stream-concept
16 Sep 2016, 07:56
foto
Een leerling van de OS Bambi te Moengo is bezig met een werkstuk. (Foto's: MinOWC)


Ruim 1000 leerlingen en 20 leerkrachten hebben meegedaan aan het landelijk gehouden vakantieproject waarbij leerlingen en leerkrachten creatief, interactief en experimenteel samenwerkten. Het project is woensdag afgesloten op de openbare school (OS) Bambi te Moengo. Volgens Daniela Rosario, coördinator van het vakantieproject vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), zal er op school doorgewerkt worden met het concept.

Het was de bedoeling om met het concept van Streaming de taal- en rekenproblemen in het basisonderwijs aan te pakken. “Door leren door te doen toe passen, gaan de kinderen zelf ontdekken en te weten komen hoe zij bepaalde zaken moeten aanpakken”, zegt Rosario. Het voornemen is dat de leerkrachten het concept toepassen bij het lesgeven. Het Centrum voor Nascholing in Suriname zal volgens Rosario gedurende het schooljaar 2016 – 2017 de vier pilot- scholen weer bezoeken om te kijken hoe er met de Stream-gedachte wordt gewerkt in de praktijk.

Voor het project zijn er vier pilot-scholen gekozen in Saramacca, Wanica, Paramaribo Zuid en Marowijne. De be-streaming activiteiten omvatten een tweedaags educatief programma, waarin per dag gedurende 4 uren, sessies plaatsvonden ter stimulering en motivering van de kinderen over het belang van wetenschap, technologie, lezen, techniek, kunst en rekenen/wiskunde.

Tresna Pinas, schoolleider van OS Bambi, zegt dat de kinderen enthousiast hebben meegedaan. Zij vond het ook een leerrijk project. De opgedane kennis zal ik zeker toepassen tijdens de lessen wanneer de school weer is begonnen”, zegt Pinas. Van de 400 leerlingen hebben ruim 150 leerlingen geparticipeerd aan het vakantieproject. Om zoveel mogelijk leerlingen te motiveren deel te nemen aan het project, heeft de schoolleider de ouders gebeld, terwijl zij bij sommige leerlingen persoonlijk thuis is geweest, meldt de voorlichting van MinOWC.

Friday 19 July
Thursday 18 July
Wednesday 17 July