EBS-bond wil via dialoog oplossing bereiken
31 Aug 2016, 00:33
foto
OWOS-voorzitter Steve Geerlings. (Foto: Raoul Lith)


Op steeds meer afdelingen van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) wordt het werk neergelegd. De OWOS, de bond bij de EBS, verhoogt de druk op de aandeelhouder om over de brug te komen. Cao-personeel van Nieuw Nickerie, Wageningen en Coronie hebben besloten de collega's in Paramaribo te ondersteunen. De werknemers van de afdeling Werktuigbouw hebben het werk neergelegd. Zij moeten zorgdragen voor machines die stroom opwekken. Het gaat om ongeveer zestig werknemers.

Steve Geerlings, voorzitter van OWOS, zegt in gesprek met Starnieuws dat cao-personeel de leiding heeft op verschillende afdelingen in het westen van het land. Nu zullen stafleden uit Paramaribo deze werkzaamheden moeten overnemen. De staf en directie zijn behoorlijk overbelast. De actie van de bond is vanaf 17 augustus gaande.

De bond wil nog steeds via dialoog tot een oplossing komen, maar "men schijnt op confrontatie uit te zijn door mensen van buiten in te zetten op verschillende afdelingen. "Wij kiezen daar niet voor. Ik doe een beroep op de regering om het probleem via dialoog op te lossen," stelt Geerlings.

Vandaag zal weer bekeken worden welke stap gezet zal worden door de vakbond om af te dwingen dat het principe-akkoord dat gesloten was met de directie gedeeltelijk wordt uitgevoerd. "Wij hebben nog een model dat woensdag uitgevoerd zal worden," zegt Geerlings. Tot nu toe is er geen vooruitzicht op een oplossing.
Advertenties