SWM-bond niet akkoord met voorstel minister Dodson
24 Aug 2016, 16:33
foto


De bonden bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) en de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zullen het niet gedaan krijgen dat de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) uitgevoerd wordt. De regering kan slechts een belastingkorting geven van SRD 125 en SRD 100 koerscompensatie.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen heeft de bond bij SWM meegedeeld dat de salarisverhoging van SRD 275 en de lumpsum van SRD 1200 niet uitgekeerd worden. De SWM-bond, heeft na rapportage van het bestuur, het aanbod van Dodson afgewezen. De werknemers zijn sinds vrijdag in actie en gaan hiermee door. Tot nu toe heeft de afdeling Waterproductie dispensatie om de samenleving niet te duperen.

De SWM-bond blijft erbij dat na onderhandeling met de leiding van de SWM een principe-overeenkomst is bereikt. De bond had meer geëist, maar kreeg van de directie te horen dat het bedrijf niet meer kan dragen. Bij de EBS was de overeenkomst al getekend door de directie. De aandeelhouder heeft beide cao's verwezen naar volgend jaar. De president ontvangt de EBS-bond vanavond.

Met de vakbeweging is een belastingkorting en en koerscompensatie afgesproken. Dit is niet van toepassing voor parastatale bedrijven. Naar de EBS en de SWM wordt dit voorstel nu wel gedaan door de regering. De SWM heeft dit voorstel afgewezen. Na het onderhoud met de president zal de EBS morgenochtend een algemene ledenvergadering houden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April