Na 20 jaar renovatie voor ICU van AZP
29 Jul 2016, 05:48
foto


De afdeling ICU (Intensive Care Unit) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) was na ruim twintig jaar op de huidige locatie, toe aan een grote renovatie. Vooral het plafond, dat op instorten stond, behoefde aandacht. In de afgelopen maand heeft de afdeling een complete make-over gekregen: het plafond werd in zijn geheel vervangen en de ruimte is geverfd in de kleuren van de ICU. De koeling werd aangepast en apparatuur vervangen.

Door de toestand waarin de patiënten van de ICU verkeren, was het niet mogelijk de afdeling volledig te sluiten voor de werkzaamheden. De ICU heeft op twee locaties gedraaid. Het beddenbestand ging een week van vijftien naar tien bedden. Vijf bedden werden ondergebracht bij het Academic Pediatric Center Suriname (APCS) en wel op de ICU voor kinderen, en de andere vijf bedden op de medium care.

Personeel van de afdeling Patiënten Service, de Technische Dienst, de Verpleging, Transport en andere, heeft ook gewerkt om dit project te realiseren. De renovatie is vlot en volgens planning verlopen en op 12 juli konden alle patiënten weer terug naar de gerenoveerde ruimte.

Overigens kreeg niet alleen de ruimte een nieuwe look, ook het uniform van de ICU-verpleging is vernieuwd, meldt de voorlichting van het AZP.

Het AZP geeft aan dat deze investering zonder hulp van derden niet zou zijn verwezenlijkt. Het bedrijf N.V. NUB heeft betaald voor de nieuwe plafondplaten, INGAS heeft geheel gratis werkzaamheden op de ICU verricht en materiaal zoals nieuwe zuurstofmeters geleverd. N.V. Ronan’s Trading doneerde een wasbak en Robles & Hoost Constructions (RHC) heeft tegen een zeer gereduceerd tarief de werkzaamheden binnen afgesproken tijd verricht. IBT Engineering Suriname was verantwoordelijk voor de aanbesteding van het project en heeft gedurende het gehele traject gratis toezicht gehouden.
Advertenties