Unesco betaalt voor Archiefproject
27 Jul 2016, 15:10
foto
Nationaal archivaris Rita Tjien Fooh-Hardjomohamad (l) tekent de overeenkomst samen met secretaris-generaal van de NUCS, Anuradha Kamtasing. (Foto: Min Biza)


De Unesco gaat het project Training in Preservation and Acces of digital and digitized documentary heritage van het Nationaal Archief Suriname (NAS) financieren. Aan het project hangt een kostenplaatje van US$ 20.000.

De training moet de deelnemers bekendmaken met de principes van Records Management met het oog op verdere digitalisering van documenten en multimedia bestanden. De participanten moeten na de training vaardigheden hebben opgedaan om doelgericht de eigen werkzaamheden bij het NAS uit te voeren.

Behoud van digitale informatie voor de toekomst één van de grootste uitdagingen waarmee archiefinstellingen worden geconfronteerd, schrijft het ministerie van Binnenlandse Zaken in een persbericht. “Het tempo waarop technologische veranderingen zich voltrekken, heeft enorme gevolgen voor het behoud van ons digitaal erfgoed voor de toekomst. Als we niet gauw actie ondernemen, bestaat een reële dreiging dat we ons digitaal erfgoed verliezen.”

Het project is in februari ingediend en is binnen het werkgebied Communicatie van de Unesco geëvalueerd. Het kan geplaatst worden in het ‘Memory of the World’ programma, dat een significante bijdrage levert aan het creëren van bewustzijn voor het waardevol documentair erfgoed van de wereld.
Advertenties