Werkgelegenheid in toerismesector centraal voor SHTTC
26 Jul 2016, 20:42
foto
V.l.n.r.: Dallas Bauer (SAO/ Arbeid), John Koorndijk (ministerie van Onderwijs), Imro Smith (voorzitter / ministerie Arbeid), minister Soewarto Moestadja van Arbeid, minister Andy Rusland van TCT, Dayenne Wielingen- Verwey (VSB) en
Jerry A-kum (STS).


De stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) heeft een nieuw bestuur, onder leiding van Imro Smith. Minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft de werkgroep als extra opdracht meegegeven, om tegen de achtergrond van de huidige situatie in het land meer dan eens te werken aan de zichtbare invulling van werkgelegenheid binnen de sector Toerisme.

Binnen de doelstellingen van het Stabilisatie- en Herstel Programma (SHP) moet gewerkt worden aan de toename van de productie, export en werkgelegenheid in het land, zegt Moestadja. Hij meent dat SHTTC en de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) zich meer dan ooit moeten focussen op de inzetbaarheid van werkenden, werkzoekenden en herintreders op de arbeidsmarkt. Het promoten van toerisme is gesteld als een van de prioriteiten van het SHP, zegt de voorlichting van Arbeid.

“Personen moeten niet alleen getraind worden, maar er moet ook werkgelegenheid geschapen worden,” zegt Moestadja. Smith gaf in reactie hierop aan, dat heroriëntatie op doel, strategie en statuten van SHTTC de hoogste prioriteit geniet, zeker als de economische situatie in het land in ogenschouw wordt genomen. Volgens Smith moet “het trainen” van personen beschouwd worden als een middel dat moet leiden tot het eigenlijke doel, namelijk dat trainees werk vinden in de toerisme-sector. Personen die al een baan hebben in de sector, moeten deze door training in staat worden gesteld te behouden.

SHTTC is een overheidsstichting die in 2008 is opgericht en valt onder zowel het ministerie van Arbeid als het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT). De stichting moet zorgen voor getrainde menskracht in de hospitality and tourism sector, zegt de voorlichting van Arbeid.

Het bestuur van de stichting bestaat verder uit Jerry A-Kum namens het ministerie van TCT als ondervoorzitter, Dallas Bauer namens de SAO, John Koorndijk namens het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, en Dayenne Wielingen- Verwey namens de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April