President werkt aan draaglijk maken stroomtarieven
19 Jul 2016, 02:43
foto


President Desi Bouterse is nog niet tevreden met de stroomtarieven die in rekening worden gebracht door de Energie Bedrijven Suriname (EBS). "De president is intensief bezig met deskundigen om de prijzen draaglijk te helpen maken," zegt Clifton Limburg, perschef van het kabinet van de president aan Starnieuws.

De president heeft eerder aangegeven op een persconferentie dat er grote fouten zijn gemaakt door EBS bij de vaststelling van de tarieven. Alvast is besloten dat de huishoudens voor juni een verlichting moeten merken in de rekeningen die zij aangeboden zullen krijgen. De prijzen voor het stroomverbruik worden proportioneel (staffel-model) berekend, waardoor mensen boven de 450 kilowattuur niet met een hoog tarief te maken krijgen.

"Nog steeds is de president niet tevreden over de situatie. De prijs moet verder omlaag kunnen, waardoor deze te dragen is voor de samenleving," zegt Limburg. In De Nationale Assemblee zijn er ook vragen gesteld over de stroomtarieven. Asiskumar Gajadien (VHP) haalde aan dat de president had aangegeven dat er restitutie zou plaatsvinden volgens EBS, aan mensen die te veel hebben betaald. Hij wil van de regering weten wat er precies zal gebeuren, omdat er nog steeds onduidelijkheid hierover is.
Advertenties