Sharmila Mansaram zegt lidmaatschap VHP op
29 Jun 2016, 13:04
foto
Sharmila Kalidien-Mansaram


Sharmila Kalidien-Mansaram zegt het lidmaatschap van de VHP, waar ze een kwart eeuw lid van was, op. Zij was onder andere Assembleelid van deze partij en was tijdens de laatste algemene, vrije en geheime verkiezingen nog perschef van V 7. "Hierbij zeg ik na bijkans 25 jaren dienstbaarheid aan de VHP zeer ongaarne mijn lidmaatschap van de VHP op vanwege onverenigbaarheid met de inzichten en handelingen die de afgelopen periode zijn geëtaleerd. Zelfrespect en mijn overtuiging om aan conflictminimalisatie te doen nopen mij tot dit besluit," schrijft Kalidien-Mansaram aan de leiding van de partij.

"Ik ontkom er niet aan dank te zeggen aan allen die mij hebben ondersteund in de goede en minder goede tijden en verzeker elke VHP’er dat die evenals alle andere Surinamers op mij zal mogen rekenen niet tegenstaande tijd, plaats en omstandigheden. Mijn dank aan VHP'ers en tal van niet-VHP'ers is groot en ik ontkom er niet aan om een aantal mensen bij naam te noemen.

Dank aan wijlen voorzitter Jagernath Lachmon voor de wijze politieke en juridische lessen die ik mocht leren van hem zowel als advocaat stagiaire als VHP’er. Dank aan erevoorzitter van de VHP Ramdien Sardjoe onder wiens leiding ik vele leermomenten heb gekend en leiding mocht geven aan De Nationale Assemblee als vervanger van de vicevoorzitter.

Een bijzonder woord van dank gaat uit naar de heer Radjkoemar Randjietsing die mij in de politiek introduceerde en voordroeg voor het DNA-lidmaatschap in het jaar 2000. Voorts gaat dank uit naar dhr. Rajen Pahladsingh voor de ondersteuning op cruciale momenten zoals bij en onder andere de voornoemde kandidaatstelling. Evenzo gaat dank uit naar de heren Sheilendra Girjasing en Stanley Raghoebarsing voor respectievelijk de momenten van bescherming tegen politieke aanvallen en de warmhartige ondersteuning inclusief wijze raad. Ook gaat dank uit naar de heer Mahinder Jogi die zowel in goede als minder goede en ronduit slechte tijden (toen ik met ontslag was) poolshoogte heeft genomen.

Mijn hartgrondige dank gaat uit naar alle NPS’ers op wier ondersteuning ik altijd mocht rekenen. Een paar namen die het noemen alleszins waard zijn: dhr. Ronald Venetiaan, dhr. Sunil Oemrawsingh, mevr. Ruth Wijdenbosch, dhr. Arnold Kruisland. Ook aan de heren Winston Jessurun (DA’91) en Guno Castelen (SPA) zeg ik dank voor de momenten van discussie en ook ondersteuning voor visies.

Uiteraard zeg ik dank aan alle VHP’ers (onder wie de jongeren als Adhir Soekhai, Sujata Kienno, Viren Garib, Krishan Thakoer, Rakesh Adhin, Wiren Oemrawsingh, Vachan Lachmipersad en ouderen van stad en districten met name Wanica, Nickerie en Saramacca) met wie ik een band heb opgebouwd en die ik niet als stemvee of instrumenten heb gezien doch als mensen met emoties met wie ik vrienden zal blijven.

Tot slot ontvang ik gaarne binnen 10 dagen een bevestiging van de opzegging per e-mail of per post."

Met vriendelijke groeten,

Sharmila Kalidien-Mansaram
Advertenties