China schenkt voer- en vaartuigen aan Defensie
28 Jun 2016, 17:57
foto
De Volksrepubliek China heeft zeventien voertuigen en drie vaartuigen geschonken aan het ministerie van Defensie. (Foto: Voorlichting Defensie)


Het ministerie van Defensie heeft drie vaartuigen, zeventien voertuigen en reserveonderdelen ontvangen van China. Het Chinese Ministerie van Defensie deed deze schenking. Ambassadeur Jinxiong Zhang deed de ceremoniële overdracht aan minister Ronnie Benschop. De fysieke overdracht van de voertuigen heeft plaats gevonden op de luchtmachtbasis en die van de vaartuigen op de marinebasis.

Naast de boten heeft Defensie ontvangen, 3 trucks (troepentransport), 4 ambulances, 3 hijskraantrucks, 5 watertanks en 2 brandstoftanks. Volgens de ambassadeur komen de geschenkzendingen voort uit de vriendschapsbanden tussen beide naties. De Volksrepubliek China levert materieel naar wens en behoefte van de defensieorganisatie. Om goed en langdurig gebruik te maken van het materieel is onderhoud hiervan heel belangrijk. Er is daarom een training gekoppeld aan deze overdracht voor gebruik en onderhoud van het materieel. Hiervoor zal een technisch team uit China theoretisch en praktisch onderricht verzorgen aan technici van de Landmacht en de Marine. Van 25 juni tot 4 juli 2016 worden 15 technici van de Landmacht en 15 van de Marine op locatie getraind per type voertuig en vaartuig, meldt het ministerie van Defensie.

Minister Benschop bedankte de ambassadeur voor de steun die de Volksrepubliek China, ook in deze moeilijke tijden aan de defensieorganisatie verleent. Het materieel zal de defensieorganisatie in staat stellen zijn taken beter uit te voeren en ondersteunende werkzaamheden te verrichten. Hij rekent erop dat de vriendschap tussen beide landen zal blijven bestaan en vergroot wordt. Volgens hem is de bilaterale relatie tussen de beide defensieorganisaties hiervoor immers een brug met sterke pilaren.

Op verzoek van de bewindsman zal het Chinese technisch team ook een complete inspectie doen van een eerder geleverd vaartuig, dat defect is geraakt. Indien reparatie direct mogelijk is, zullen die werkzaamheden worden uitgevoerd. Anders zullen noodzakelijke onderdelen bij de volgende zending worden meegenomen.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April