1-juli zwemmarathon gaat niet door dit jaar
28 Jun 2016, 06:15
foto


Dit jaar gaat de traditionele zwemmarathon die op 1 juli wordt gehouden, niet door. De Surinaamse Zwembond heeft aan de verschillende organisaties en openwater zwemmers meegedeeld dat door de slechte economische situatie in het land, de sponsor zich heeft teruggetrokken. De marathon werd gesponsord door Staatsolie.

De Surinaamse Zwembond zegt op zoek te zijn naar een nieuwe sponsor. "Wij vinden het natuurlijk heel erg dat onze traditionele marathon geen voortgang kan vinden en vragen u allen begrip hiervoor." Aan de zwemmarathon namen ook buitenlandse zwemmers deel. Er zal volgens de Surinaamse Zwembond alles aan gedaan worden om de zwemmarathon van 1 juli 2017 normaal te laten plaatsvinden.

Veel zwemmers hadden zich reeds opgemaakt om deel te nemen aan de zwemmarathon. Velen hadden ook al geoefend en verheugden zich om te Domburg in het water te springen en de 18 kilometer naar de Marinetrap te zwemmen. Yaël Touw Ngie Tjouw en Xiomara Getrouw hadden vorig jaar de 41e Staatsolie zwemmarathon op hun naam geschreven.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April