OM: Geen sprake van noodweer
28 Jun 2016, 01:38
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft op de rechtszitting van maandag duidelijk gemaakt dat er geen sprake is van noodweer. De verdachte Harrykish B. zou de fatale slag aan Malcolm D. hebben toegebracht, met een eind hout. Dit gebeurde op 27 juni vorig jaar in het district Nickerie, aan de Annastraat. Het slachtoffer is als gevolg van de toegebrachte slagen omgekomen. De officier van justitie, Astrid Niamat, voerde aan dat er een causaal verband bestaat tussen de gedraging van de verdachte en het gevolg daarvan.

Het slachtoffer was mishandeld op die bewuste dag. Hij viel op het wegdek, maar stond weer op. Nadat de verdachte hem met een eind hout op zijn hoofd sloeg, stond hij niet meer op en overleed daarna in het ziekenhuis.
Raadslieden Hemradj Matawli en Raoul Lobo die Harrykish B. bijstaan, hadden aangevoerd dat de man uit noodweer en noodweerexces heeft gehandeld. Volgens de advocaten heeft de verdachte zichzelf en zijn werkgever verdedigd. Matawli had aangevoerd dat het slachtoffer alcohol op had en daarna naar het feestje is gegaan om de oude vete met de werkgever van de verdachte uit te vechten. Het slachtoffer was aan het uitschelden en een van de andere werknemers stootte hem opzij. Het slachtoffer ging weg en kwam met een eind hout terug. Alle getuigen verklaarden dat de verdachte de laatste slag had toegebracht, nadat de ruzie bijgelegd was. Volgens de officier is er geen sprake van noodweer en noodweerexces.

De raadslieden vonden dat nergens uit het onderzoek gebleken is dat de verdachte de fatale slag had gebracht. Ook vroegen zij zich af of er sprake is van opzet. Ook is er volgens hen geen sprake van opzet tot doodslag. Het slachtoffer was drie keren gevallen en was door verschillende personen geslagen. Op 8 augustus zal deze zaak verder behandeld worden. De kantonrechter wil de patholoog horen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties