Mishandelde verdachte voorlopig op vrije voeten
24 Jun 2016, 21:32
foto


Gregery S. heeft zijn broer R. een steekverwonding met een mes bezorgd, nadat hij diverse keren door hem was mishandeld. Op de rechtszitting van donderdag heeft rechter Marie Mettendaf een andere broer gehoord in deze zaak. Nadat de getuige zijn verklaringen had afgelegd en de verdachte gehoord was, besloot de kantonrechter om ambtshalve de voorlopige hechtenis van de verdachte op te schorten.

De getuige verklaarde dat R. zich lastig gedroeg; hij zocht vaak ruzie met andere mensen. Enkele maanden terug had hij de verdachte naar het binnenland gebracht. Hij had eerder een schotverwonding opgelopen en zou in het binnenland verder behandeld worden. Hij plaatste zijn broertje, de verdachte, in een woning en kocht wat levensmiddelen en een gasbom voor hem. De bedoeling was dat de verdachte die slecht ter been is, zelf zou koken.

R. ging eens naar zijn broertje en mishandelde hem. Bij de politie verklaarde hij, dat hij op die bewuste dag naar zijn broertje ging om voor hem te koken. Hij was belast met de kookwerkzaamheden. De verdachte zat volgens hem marihuana te roken voor de woning en hij waarschuwde hem. Vervolgens zou de verdachte een mes getrokken hebben en hem daarmee gestoken hebben.

Zowel de verdachte, als de getuige, de andere broer, verklaarden dat de man zelf kookte. Ze verklaarden dat R. daar ging om het broertje te mishandelen. Gregery S. verklaarde dat hij uit angst zijn broer gestoken had met een mes. De broer deed hem pijn, terwijl hij al veel pijn had aan zijn been. En dat deed R. elke keer weer en de verdachte moest alle slagen hulpeloos incasseren. Op die bewuste dag sloeg R. hem weer en wist niet van ophouden. Om zichzelf te verdedigen greep Gregery S. naar het mes dat vlakbij lag en stak zijn broer ermee.

Op 11 augustus zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April