SZF introduceert BaZo 0-16 en BaZo 60+
31 May 2016, 16:15
foto


Staatsziekenfonds (SZF) lanceert de BaZo 0-16 en BaZo 60+ verzekeringspas. Per 1 juni 2016 is het SZF door de regering belast met de uitvoering van de basiszorgverzekering voor de groepen 0-16 jaar en 60+ jaar.

Met alle partijen binnen de gezondheidszorg heeft het SZF in de afgelopen week afspraken gemaakt over de uitvoering van basiszorg. Vaststaat dat de rechthebbenden ook per en na 1 juni 2016 op de oude gebruikelijke wijze aanspraak maken op de zorg waarvoor zij ten laste van de Staat verzekerd zijn. Alle dienstverleners hebben hun volledige medewerking in deze transitiefase toegezegd. Belangrijk voor alle partijen is dat de zorg aan de patiënt onverkort plaatsvindt en dat de betaling aan de dienstverleners vlot blijft verlopen, deelt het SZF mee.

Het SZF is ondertussen een intensieve voorlichtingscampagne gestart, waarin de gemeenschap continu zal worden voorzien van informatie. Zo moeten de mediaberichten worden gevolgd voor informatie over de distributie van de nieuwe BaZo-verzekeringskaarten. Dit zal binnen afzienbare tijd op gestructureerde wijze gebeuren. Tot dan roept het ministerie van Volksgezondheid de rechthebbende groepen op zich bij de dienstverleners te legitimeren met hun huidige basiszorgkaart en een geldig identiteitsbewijs.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March