Verzekeraars willen betaling van Sociale Zaken
31 May 2016, 05:18
foto


Het ministerie van Sociale Zaken heeft de verzekeringsmaatschappijen gevraagd om de basiszorgverzekering voor de minst draagkrachtigen, onder wie ook arbeidsongeschikten en werklozen, te verlengen met een jaar. Per 1 juni vervalt de looptijd. Starnieuws verneemt dat de verzekeringsmaatschappijen eerst betaling eisen. De overheid is maanden achter met betalen.

De mensen die vroeger een kaart hadden van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, zijn op basis van de Wet Nationale Basiszorgverzekering, verzekerd bij onder andere Self Reliance, Parsasco en Assuria. Het ministerie heeft deze maand de verzekeringsmaatschappijen geschreven en gevraagd om de pasjes te verlengen, waardoor de mensen niet in een vacuüm terechtkomen.

Het is nog niet duidelijk of de zorg van deze groep verzekerden rond zal komen per 1 juni. De verzekeraars zeggen dat zij pas over zullen gaan tot de verlenging, als de premie wordt aangezuiverd door de overheid. De overheid moet binnen negentig dagen betalen. De achterstand is opgelopen tot een half jaar.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March