'Bouterse ne gwe neks'
29 May 2016, 00:01
foto
President Desi Bouterse, voorzitter NDP.


President Desi Bouterse zegt dat er maskers gevallen zijn. Terwijl hij bezig is om te kijken hoe het land uit de problemen moet geraken en gesprekken te voeren met mensen, zitten ze daar met een dubbele agenda. Zij willen dat 'Bouterse weg moet'. "Bouterse ne gwe neks," zei de president zaterdagavond in Ocer.

Bouterse heeft er ook moeite mee dat oppositionele partijen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben gevraagd om het land geen geld te geven. De president, die ook voorzitter is van de NDP, kan het ook niet waarderen dat nadat er heel wat werk is verzet, "ene Chandrika komt met 'ik heb een plan'. En hij heeft ook 4,5 miljard om dit uit te voeren. Bouterse vindt dat als er werkelijk een plan was, dit gepresenteerd moest worden. Als het beter was dan dat van de regering, zou de regering dat uitvoeren. Hij weet zeker dat in het plan 'alleen maar b.s. staat'.

De president haalde aan dat het volk op hem gestemd heeft en hem een tweede termijn heeft gegeven. Niemand haalt hem weg. Ook de mensen die moe zijn niet. "Als je moe bent, yu weri, ga dan slapen," stelde Bouterse. Hij merkte op dat er gedemonstreerd wordt, terwijl niet eens een tiende van de hoeveelheid mensen die op hem gestemd hebben, op straat kan worden gebracht. De president merkte op dat er geen keus was dan naar het IMF te gaan. Hij onderkent dat velen het moeilijk hebben, maar hij beloofde dat uit de situatie zal worden geraakt. Hij legde ook uit wat het Stabiliteits- en Herstelplan in grote lijnen inhoudt.
Advertenties