Advocaten krijgen verdachte verkeersongeval voorlopig vrij
27 May 2016, 08:58
foto


Rakeshkoemar S. die een aanrijding met zwaar lichamelijk letsel zou hebben veroorzaakt, is door rechter Danielle Karamatali voorlopig in vrijheid gesteld. De verdachte wordt bijgestaan door Harold Belfor, Vishal Rambharos en Robby Dens. De drie raadslieden hebben de kantonrechter overtuigd dat de gronden niet langer aanwezig waren om hun cliënt in het gevang te houden. De rechter kon zich hierin terugvinden en stelde de verdachte voorlopig in vrijheid.

Op 12 januari van dit jaar heeft Rakeshkoemar S. een bromfietser aangereden. De verdachte bestuurde een auto en wilde de inrit van zijn woning inslaan toen hij de bromfietser aanreed. De bromfietser had verklaard dat hij afgeremd had, maar dat het voertuig toch tegen hem aankwam. Hij zou 30 tot 40 kilometers per uur gereden hebben. De bromfietser werd opgenomen in het ziekenhuis.

Rakeshkoemar S. verklaarde dat hij drie tot vier flessen bier op had, maar dat hij niet dronken was. Echter constateerde de politie het tegenovergestelde. De politie rapporteerde dat de man naar alcohol rook, bloeddoorlopen ogen had, waggelde en niet stevig op zijn benen kon staan. Volgens de verdachte had de bromfiets geen verlichting.

Raadsman Belfor voerde aan dat de verdachte reeds vijf maanden in detentie zit. Volgens de advocaat is de straf in soortgelijke zaken niet hoger dan die vijf maanden die Rakeshkoemar S. in voorarrest heeft gezeten. Zijn collega Rambharos voerde aan dat het slachtoffer reeds genezen is van zijn verwondingen. Verder voerde hij aan dat de verdachte wel alcohol genuttigd had, maar wel in staat was om het voertuig te besturen. Hij was niet dronken. Ook vindt de raadsman dat er geen vlucht- of recidivegevaar is. Deze zaak zal op 13 juni verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties