Tjin-A-Tsoi: Binnen een jaar Suriname op stoep IMF
25 May 2016, 07:34
foto
Arthur Tjin-A-Tsoi (ex-Assembleelid en ondernemer)


"Het is jammer dat Suriname precies een jaar na de verkiezingen op de stoep staat van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De positieve ontwikkelingen bereikt in vijftien jaar regering onder leiding van president Ronald Venetiaan zijn teniet gedaan door verkwistend beleid, waarbij corruptie en hebzucht de boventoon hebben gevoerd. Het volk moet nu enorme offers brengen, terwijl het al genoeg drama's heeft meegemaakt. Het volk van Suriname verdient beter." Dit zegt ex-Assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (NPS), bekend om zijn gang naar het Openbaar Ministerie om corruptie binnen EBS aan te pakken, in gesprek met Starnieuws.

"Jammer genoeg zijn mijn waarschuwingen in het parlement en er buiten tijdens mijn zittingsperiode, in de wind geslagen. De eenzijdige 'druk' op de bevolking vanuit de regering zal beter gedoseerd moeten worden, omdat de samenleving de storm van maatregelen niet goed kan verwerken en de verarming duidelijk merkbaar is," zegt Tjin-A-Tsoi. Hij somt op de toename van de werkloosheid en criminaliteit, sluiting van handelszaken en supermarkten.

Het moeizaam opgebouwde vertrouwen in de SRD is weg. Dit komt door wanbeleid, onverantwoorde uitgaven en monetaire financiering van regering-Bouterse 1. "Ik had gehoopt dat de chaos waarin we nu zitten nooit meer over Suriname zou komen, maar nu is goed leiderschap en stuurmanskunst meer dan ooit nodig," stelt het ex-Assembleelid.

"De instabiliteit zal weer stabiliteit moeten worden. Het moreel afglijden zal tot een halt moeten komen. Goed, corruptievrij en transparant bestuur zijn meer dan ooit nodig om uit deze grote chaos te komen. Om uit deze crisis te geraken heb je een gedegen persoon en persoonlijkheid nodig, iemand die het hart op de juiste plaats heeft voor Suriname. Een jaar na de verkiezingen is de hoop van velen - misschien tegen beter weten in - omgeslagen in wanhoop, depressie en verarming," concludeert Tjin-A-Tsoi. Ondanks de sombere vooruitzichten is de NPS'er ervan overtuigd dat Suriname genoeg veerkracht zal hebben om uit het dal te klauteren.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April