NPS-organen op alle niveaus gekozen
23 May 2016, 06:27
foto
Het hoofd- en congresbestuur van de Nationale Partij Suriname zijn zondag voor vijf jaar gekozen. Van links-rechts: ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo, voorzitter Gregory Rusland, congresvoorzitter Danielle Beeldsnijder en ondervoorzitter Arnold Kruisland. (Foto: René Gompers)


Binnen de Nationale Partij Suriname (NPS) zijn in verschillende organen nieuwe gezichten te zien. Gregory Rusland die in 2012 na een felle verkiezingscampagne gekozen werd tot voorzitter, mag de partij nu de komende vijf jaren leiden. Ook Jerrel Pawiroredjo werd op het congres van zondag als ondervoorzitter gekozen. Alle organen zijn bij enkele kandidaatstelling gekozen. De nieuwe voorzitter van het congres is Danielle Beeldsnijder-Van Windt. Het hoofd- en congresbestuur mogen nu in plaats van drie, vijf jaar aanzitten. De zittingstermijn voor deze organen is uitgebreid. De afdelingsbesturen blijven drie jaar aanzitten.

Het verkiezingsproces binnen de NPS heeft maanden geduurd. In alle elf afdelingsbesturen zijn er verkiezingen gehouden. Uiteindelijk zijn naast het congres- en hoofdbestuur ook een nieuwe Advies- en Jongerenraad gekozen. Rusland zei dat de partij nu klaar is om hard aan de weg te timmeren, waar de inzet is om deel uit te maken van de komende regering. Hij haalde aan dat NPS'ers die de partij de rug toegekeerd hadden, weer beginnen terug te komen.

Hoofdbestuur
In het hoofdbestuur van de NPS hebben zitting: Gregory Rusland (voorzitter), Jerrel Pawiroredjo (ondervoorzitter), Leendert Abauna, Roseline Daan, Patricia Lemmob-Etnel, Mohamed Fatehmahomed, Dorothy Hoever, Sie Lau, Orpheu Marengo, Silenta Neslo, Ronny Oemar, Hesdy Pigot, Ruth Renfurm-Cotinho en Wayne Telgt.

Congresbestuur
Het congresbestuur wordt geleid door Danielle Beeldsnijder-Van Windt, Arnold Kruisland (ondervoorzitter), Rugia Bergraaf (secretaris), Sjachnaz Pengel (adjunct- secretaris), Runaldo Druiventak, Monique Sowidjojo en Ben Woodly (leden).

Adviesraad
De leden van de adviesraad zijn: Roberto Baptista, Ruth Wijdenbosch, Rudie Chin, Ivan Fernald, Sandra Goedhoop, Gilbert van Dijk, Leon Brunings, Diana Vyent, Saskia Nahar, Rubiella van Hekelen, Javier Jessurun, Prim Sardjoe, Johan Palmtak, Muriel Held en Noreen Cheung.

Jongerenraad
De jongerenraad bestaat uit: Rachelle Giddens, Mario Vermeer, Sharisa Kensmil, Rajiv Elgin, Mirelda Sabajo, Naomi Starke, Nicoline Abauna, Aphra Homoet, Joella Pinas, Daniel Stekkel, Dariel Stekkel, Regitha Suffrain, Nonnevan Fonkel, Glenn Neslo, Sequil van Throo en Valesca Telgt.
Advertenties