Misiekaba: Gekozen leden worden belet hun werk te doen
06 May 2016, 04:55
foto
NDP-fractieleider André Misiekaba roept op tot bezinning. (Foto: René Gompers)


André Misiekaba, fractieleider van de NDP, zei bij de herdenking van 150 jaar volksvertegenwoordiging donderdag, dat De Nationale Assemblee niet in een blakende gezondheid verkeert. "Personen binnen dit college pogen om andere gewaardeerde leden, gekozen door het volk van Suriname, te beletten hetgeen te doen waarvoor zij in de eerste en laatste plaats gekozen zijn. En dat is het dienen van het belang van het volk," stelde de politicus.

Misiekaba stelde dat het volk op 25 mei vorig jaar de keuze heeft gemaakt. "Hoe is het dan mogelijk dat men hemel en aarde wil bewegen om enge partijbelangen te dienen? Dit maakt wat mij betreft dat wij 150 jaar in een ietwat mineurstemming gedenken."

De politicus vindt dat bij 150 jaar parlementaire geschiedenis het ook goed is om een evaluatie te plegen van het kiesstelsel en het functioneren van de democratie. Het zou volgens Misiekaba ook goed zijn om in de evaluatie mee te nemen het functioneren van Assembleeleden. Hem bekruipt vaak het gevoel dat men politiek ziet als een spel met aan de ene kant coalitie en de andere kant oppositie. De taak van de coalitie zou hierbij zijn om de regering te ondersteunen in haar plannen om het land vooruit te brengen en de oppositie er alles aan doet om deze onmogelijk te maken, zodat het volk ontevreden wordt en voor de oppositie kiest bij de volgende verkiezing.

Misiekaba voerde aan dat het nooit de bedoeling kan zijn dat de belangen van het volk als een politiek spel gezien worden. "Wij gedenken 150 jaar volksvertegenwoordiging op een moment waarop de wereld in crisis is, en ons geliefd land daar ook slachtoffer van is. Het vereist dan ook buitengewoon leiderschap om door deze moeilijke periode te komen." De NDP-fractieleider zei dat het misschien waar is dat Suriname niet in de crisis hoefde te komen als de economie gediversifieerd was. Maar dat is 150 jaar lang nagelaten, op een enkele serieuze poging na in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Misiekaba riep zijn mede collega's op om tijdens de crisisperiode de komende twee jaren, het belang van het volk alleen te dienen. Hij vroeg de coalitie en oppositie om bij 150 jaar volksvertegenwoordiging in bezinning te gaan in het belang van het volk en het volk alleen.

Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April