Gonsalves Jardin de Ponte toegelaten als DNA-lid
03 May 2016, 14:02
foto
Cleon Gonsalves Jardin de Ponte legt de eed af in handen van Assembleevoorzitter Jennifer Simons. (Foto: Raoul Lith)


Cleon Gonsalves Jardin de Ponte (PALU) is zojuist toegelaten als lid van De Nationale Assemblee. Hij is in de plaats gekomen van Anton Paal die het werk als volksvertegenwoordiger nu welletjes vindt. Hij heeft de toorts van Coronie overgedragen aan zijn partijgenoot.

Nadat Gonsalves Jardin de Ponte de eed had afgelegd, heeft de commissie onder leiding van André Misiekaba zijn 'geloofsbrieven' onderzocht. De eedsaflegging in handen van de Assembleevoorzitter, maakt ook deel uit hiervan. Verder de officiële stukken van het hoofdstembureau (Coronie) en het Centraal Hoofdstembureau waaruit blijkt dat hij toegelaten mag worden. De kandidaat moet ook een nationaliteitsverklaring inleveren en zijn verkiezing bewilligen.

De commissie die de geloofsbrieven heeft onderzocht, heeft alle stukken goed bevonden, waarna Gonsalves Jardin de Ponte is toegelaten. Misiekaba deelde namens de commissie mee dat hij voldoet aan alle voorschriften vastgelegd in de Grondwet en de Kiesregeling. Hij mag zich vanaf vandaag Assembleelid noemen.
Advertenties