Hugo Essed plaatst vraagtekens bij verschuiving zitting
03 May 2016, 12:09
foto
Hugo Essed


Hugo Essed, een van de procesgemachtigden van de nabestaanden in het 8 december strafproces, vindt het vreemd dat zonder duidelijke redenen de zitting van 6 mei 'tot nader order is verschoven'. “Er kan sprake zijn van een technisch of huisvestingsprobleem, maar het is ook mogelijk dat er obstructie plaatsvindt. Het is daarom zeer te betreuren dat het ministerie van Justitie en Politie geen inzicht geeft in de reden. Hierdoor ontstaat mogelijk nodeloos ruimte voor speculaties,” zegt Essed om reactie gevraagd aan Starnieuws.

Overigens vindt Essed “het vreemd dat het ministerie en niet de Krijgsraad of het Openbaar Ministerie deze mededeling doet.” Helemaal bezwaarlijk vindt Essed de mededeling van het ministerie dat “de belanghebbenden gelijk in kennis gesteld zullen worden zodra een andere datum voor de te houden strafzitting is bepaald.” In feite zegt het ministerie “dat nog niet vaststaat wanneer de zitting wel door gaat. Dat kan duiden op een structureel probleem”.

Komt nog bij “dat de belanghebbenden, in deze de nabestaanden, uit de pers moeten vernemen dat de zaak tot nader order is uitgesteld.” Essed betreurt daarom deze gang van zaken maar stelt “dat het 8 december strafproces dat in 2000 gestart is, het strafproces van de eeuw is, en dat vertragingen daarin niet vreemd zijn.”

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April