Brunswijk: ABOP gaat niet in deze regering
02 May 2016, 06:13
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk ontzenuwt speculaties als zou zijn partij belangstelling hebben voor de coalitie. "Wij zitten in de oppositie en blijven daar. Ook al zou de NDP ons alle ministersposten geven, toch zouden wij niet samenwerken. Ik ben totaal niet geïnteresseerd in regeringsposten," zegt Brunswijk aan Starnieuws.

Assembleelid Edward Belfort reageerde fel toen president Desi Bouterse de contouren van het crisisplan presenteerde in De Nationale Assemblee. Brunswijk zei dat hij eerst het crisisplan op papier wil hebben, voordat hij een zinnige reactie kan geven. "Ik ben nuchter. Ik wil eerst weten wat de regering van plan is, daarom wil ik afwachten tot wij alles hebben. Dat betekent niet dat ik gematigd ben en met de regering wil samenwerken," legt de ABOP-topman uit.

De ABOP is ook niet van plan het voortouw te nemen om mensen op straat te krijgen. "Als het volk op straat komt, zullen wij overleggen met de overige oppositiepartijen om onze strategie te bepalen, maar ABOP gaat mensen niet oproepen om op straat te gaan," zegt Brunswijk.

De ABOP-voorzitter is het er helemaal niet mee eens dat de regering naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stapt. De mensen zullen het nog moeilijker krijgen dan zij het al hebben. Brunswijk kijkt uit naar het plan dat maar niet op tafel kan komen, terwijl allerlei maatregelen ad hoc worden doorgevoerd.
Advertenties