Jeugdbende Zanderij opgerold
14 Feb 2016, 00:43
foto


De politie van Zanderij heeft een jeugdbende opgerold. De 14-jarigen Cliff C. en Edinho G zijn in het jeugdcellenhuis opgesloten, terwijl David G. (11) zal worden begeleid door de maatschappelijke dienst.


Een winkelier deed aangifte van diefstal uit zijn winkelzaak te Cabenda dorp. Bij de inbraak zijn goederen waaronder sigaretten, aanstekers, frisdranken, T-shirts, soepen en koekjes uit de winkel ontvreemd.

Het viel de politie tijdens het onderzoek op dat in twee eerdere aangegeven inbraken, dezelfde methode was toegepast om de inbraken te kunnen plegen.

De politie merkte op dat er een paadje naast de winkel naar het bos liep. De wetsdienaren volgden deze weg en kwamen na ongeveer anderhalve kilometer het bos te hebben ingelopen, een kamp tegen met een groot deel van de gestolen goederen.

Ook een gascilinder en een rug spuitfles die bij een andere inbraak waren buitgemaakt, zijn in beslag genomen. Cliff C. en David G. die in het kamp werden aangetroffen, zijn gelijk aangehouden. Edinho G. zag kans weg te komen. Enkele uren later werd hij door zijn moeder overgedragen aan de politie.

Uit het onderzoek is komen vast te staan dat de jongens drie keren hebben ingebroken in de winkelzaak. Zij terroriseerden het dorp met een serie inbraken. Daarna trokken ze zich terug met de buit in hun kamp. Ook melk en twee kippen waren door de jongens weggenomen bij een derde inbraak, meldt de afdeling Public Relations.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April