Santos verwisselt tiende plaats met Boma Star
14 Feb 2016, 08:26
Het team van Santos

Santos, de vertegenwoordiger van de Nickerie Voetbal Bond in de topsectie van de Surinaamse Voetbal Bond, heeft zaterdag zijn beste wedstrijd gespeeld. De club won met 4-2 van Boma Star; de ruststand was 2-1. Met deze overwinning op Boma Star, neemt Santos nu de tiende plaats in. Deze ploeg komt van de twaalfde plaats. Boma Star verhuist naar de elfde plek.

Boma Star domineerde de eerste vijftien minuten van de wedstrijd. Daarna nam Santos geleidelijk de wedstrijd over. Na een prachtige dieptepass van Ronaldo Kemble op Theodoor Dors, nam deze de bal mee en gaf een keurige breedtepass aan Gauthier Gomez. Die maakte geen fout en bracht in de 21e minuut de stand op 1-0 voor Santos. Vijftien minuten daarna was het de speler Otniel Koulen, die de stand tilde naar 2-0. In de 45e minuut kwam de bal tegen de hand van de centrale verdediger van Santos, Gerold Leysner. De arbiter floot onherroepelijk voor penalty. Guillermo Alensie van Boma Star belastte zich met de penalty en scoorde. Hij bracht de stand toen op 2-1. Met deze stand zochten de clubs de kleedkamers op.

De tweede helft was acht minuten oud en wel in de 52e minuut, toen de bal wederom tegen de hand van Gerold Leysner kwam. Alensie belastte zich andermaal met de penalty en bracht de stand in evenwicht, 2-2.
Santos nam de wedstrijd toen direct weer over en de speler Leandro Tjin A Ton werd belast met een vrije trap. Hij trok de bal voor en het was wederom Gauthier Gomez die voor sensatie in het stadion zorgde. Hij nam de bal direct op de schoen en bracht Santos op 3-2 in de 58e minuut. In de 80e minuut was het Theodoor Dors die doelpunt nummer 4 van Santos voor zijn rekening nam.

De trainer van Santos, Roger Leysner zegt dat zijn jongens de opdrachten hebben uitgevoerd. Alleen gaf hij aan dat de arbiter te veel steekjes heeft laten vallen. Hij moest zeker 2 rode kaarten aan de tegenpartij hebben gegeven.
De trainer van Boma Star Henry Kia, zegt dat hij verwacht had dat Santos een sterke wedstrijd zou spelen. Daarom was de opdracht aan de jongens om vroeg te scoren en de wedstrijd op slot te zetten, maar dat is niet gelukt. Kia vindt dat bij de twee vroege doelpunten van Santos de arbiter zich niet geconcentreerd had op de aanval, maar hij keek naar de bal. Hierdoor zag hij niet dat bij het eerste doelpunt de verdediger gehaakt werd door de aanvaller van Santos. Bij het tweede doelpunt heeft hij de lelijke overtreding op de centrale verdediger ook niet gezien, waardoor er werd gescoord.