President: Korpschef Daniel geschiktste persoon voor KPS
13 Feb 2016, 00:00
foto
De verschillende afdelingen van het KPS betuigen hun respect naar de nieuwe korpschef en de opperbevelhebber van de strijdkrachten, president Desi Bouterse. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse benadrukte dat de nieuwe chef van het Korps Politie Suriname (KPS), hoofdinspecteur Agnes Daniel, de meest competente functionaris is om de hoogste functie in de politieorganisatie te bekleden. Volgens het Politie Handvest kan elke hoofdofficier of commissaris in aanmerking komen om korpschef te worden. Na een objectieve en gedegen screening is Daniel als de meest geschikte kandidaat uit de bus gekomen, zei Bouterse, die ook opperbevelhebber van de strijdkrachten is, bij de installatie van de politiebaas. Hij droeg vrijdag het vaandel over aan de 48ste korpschef, die de eerste vrouw is die deze functie in 120 jaar bekleed.

De president is er van overtuigd dat de nieuwe korpschef een zeer goede job zal doen. "Nu u als korpschef bent geïnstalleerd, doe ik een beroep op u om meer dan ooit te voren, uw land en uw organisatie de voorkeur te geven boven uzelf. Dit is uw belangrijkste opdracht, die u van mij krijgt," zei Bouterse. De korpschef is op basis van kennis, vaardigheden en attitude uitverkoren om leiding te geven aan de politieorganisatie. "Ik vraag u KPS, nee ik draag u op KPS. Schraag uw korpschef, steun haar in haar streven dit korps naar grotere hoogten te tillen en meer nog in haar streven de samenleving zo optimaal mogelijk te dienen. Wees constructief, wees kritisch naar haar toe. Zij is immers niet iemand die gesteld is op ja-knikkers. Maar zorg ervoor dat als eenmaal de kogel door de kerk is, dat u de gelederen sluit en als één man of één vrouw achter uw korpschef staat," zei de president, zich richtend tot het korps.

Bouterse merkte op dat de korpschef een dya dya uma is. Hij memoreerde de enorme staat van dienst van Daniel, die in 1982 als aspirant inspecteur van politie in dienst is gekomen van het KPS. Zij heeft haar opleiding met prachtige cijfers afgerond, deelde Bouterse mee. Zij heeft diverse opleidingen gevolgd in eigen land en in het buitenland. Daniel heeft leiding gegeven aan verschillende afdelingen van het korps. De president merkte op dat de korpschef over uitstekende leiderschapskwaliteiten beschikt. Zij neemt geen blad voor de mond, maar erkent ook wanneer zij fouten maakt. De president is ervan overtuigd dat minister Jennifer van Dijk-Silos en de korpschef heel goed met elkaar zullen kunnen samenwerken. Dit is reeds gebleken tijdens de periode waarin zij waarnam. De president bedankte hoofdcommissaris Humphrey Tjin Liep Shie die vier jaar lang leiding heeft gegeven aan het KPS.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April