Gilliana heeft het niet gehaald...
12 Feb 2016, 13:19
foto
Gilliana Kartotaroeno


De achtjarige Gilliana Kartotaroeno is helaas overleden. Mensen die bezig waren geld in te zamelen kregen dit schokkende nieuws te horen. Gilliana is volgens de eerste berichten aan bloedvergiftiging overleden. Alles werd in het werk gesteld om het zieke kind voor medische behandeling naar het buitenland te sturen. Zij leed een zeldzame beenmergaandoening, die niet hier behandeld kon worden.

Rick Kromodihardjo, algemeen directeur van het Staatsziekenfonds (SZF), zegt aan Starnieuws dat vanmiddag bloedmonsters opgestuurd zouden worden naar het ziekenhuis in Utrecht. Hij kreeg het schokkende nieuws van de behandelende specialist van Gilliana. Kromodihardjo merkt op dat ook de regering alle medewerking had toegezegd, naast organisaties die bezig waren met een inzamelingsactie.

Giwani Zeggen van Su Aid deelt mee dat de inzamelingsactie stopgezet is. Hij is getroffen door de trieste afloop. Nagegaan zal worden hoe het geld dat tot nu toe opgehaald is, besteed zal worden. Een deel zal zeker aan de ouders worden gegeven voor de vele kosten die reeds gemaakt zijn. Zeggen hoopt dat er een fonds wordt opgericht om kinderen in noodgevallen snel te kunnen helpen. Hierover moet verder nagedacht worden.

Advertenties