Korpschef Daniel: Integriteit blijft prioriteit
12 Feb 2016, 11:55
foto
De vanmorgen geïnstalleerde korpschef Agnes Daniel. (Foto: Raoul Lith)


De vandaag geïnstalleerde korpschef, Agnes Daniel, stond in haar inaugurele rede stil bij de integriteit van het Korps Politie Suriname (KPS). Integriteit stijgt volgens haar boven alle beleidsthema's uit. De toetssteen voor de integere politie is vastgelegd in de missie en de beroepscode van het KPS. "Integriteit is niet van nature gegeven, en dat maakt dat het aantal politiemedewerkers dat betrokken is bij een intern onderzoek naar een mogelijke integriteitsschending mijn bijzonder aandacht blijft houden," stelde Daniel.

De korpschef werd vanmorgen beëdigd door president Desi Bouterse. Daniel sprak haar erkentelijkheid uit in het vertrouwen dat het staatshoofd en minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie in haar hebben gesteld. Zij beloofde haar functie naar eer en geweten te zullen uitoefenen. "U mag ervan verzekerd zijn dat ik met toewijding deze functie zal vervullen en voor wat betreft mijn integriteit, geen concessie zal doen", zei Daniel. Zij bedankte ook de vertrekkende korpschef, Humphrey Tjin Liep Shie voor zijn jarenlange inzet. Het thema integriteit stond hoog in het vaandel bij haar voorganger. Daniel zal die prioriteit houden in het uit te voeren beleid.

"De politie is wel of niet integer. Een beetje integer kan niet. Hoewel ik weet dat velen menen dat deze uitspraak enige nuancering behoeft, vraag ik u algemeen te erkennen dat aantasting van de integriteit van ons korps leidt tot minder vertrouwen in de politie, en op den duur, de fundamenten van ons dagelijks optreden zal aantasten. Integriteit zal niet meer van de agenda verdwijnen en zal onderdeel vormen van onder andere vormingsdagen en van de opleidingen van de politieacademie," deelde de korpschef mee. Daniel is de eerste vrouwelijke korpschef.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April