Politieagent opgesloten voor misbruik ambt
11 Feb 2016, 13:13
foto


De agent van politie 3e klasse, Jay S. is ingesloten voor het maken van misbruik van zijn ambt en het aannemen van giften. De afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) heeft deze zaak onderzocht.

De politieman kwam in beeld tijdens het onderzoek van een strafbaar feit, waarbij ene Ruben B. kopers van voertuigen heeft opgelicht. Ruben B. trad als tussenpersoon van een autohandelaar op. Hij verkocht de voertuigen door aan geïnteresseerden, die daarna de auto’s onder bepaalde voorwaarden in gebruik hadden. Ruben B. hield de kopers voor dat ze elke dag een bepaald bedrag aan hem moesten betalen. Na het overeengekomen bedrag te hebben afgelost, zou het voertuig eigendom van hen worden. De man is het vorige jaar door de politie ingesloten voor een zedendelict.

De auto’s werden via de bank gefinancierd, waarbij de autohandelaar als borg optrad. Toen de betaling niet plaatsvond, werd de autohandelaar door de bank aangemaand de achterstanden aan te zuiveren. De autohandelaar kwam op die manier erachter dat de tussenpersoon Ruben B. nooit de betalingen heeft verricht.

De autohandelaar schakelde de externe incassoloper S. in. De voertuigen van de kopers die zich niet aan de betalingsverplichting hebben gehouden, werden achterhaald en ingetrokken.

De politieambtenaar Jay S. vergezelde de incassoloper om de kopers op te sporen bij het intrekken van de voertuigen. Hij maakte gebruik van zijn politielegitimatiebewijs om het afstaan van de voertuigen af te dwingen. Voor de bewezen dienst heeft de politieman vermoedelijk gelden ontvangen. In deze zaak zijn in december 2015 een politieambtenaar en zijn broer in verzekering gesteld, meldt de afdeling Public Relations.

De afdeling O.P.Z. roept hierbij benadeelden op van wie hun voertuigen zijn ingetrokken door de incassoloper S. en of zij die nog moeten aflossen bij Ruben B. zich in verbinding te stellen met voornoemde afdeling op het telefoonnummer 431450.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April