Minister Wolff: Dam Weg naar Zee kritiek
09 Feb 2016, 18:23
foto
Minister Siegfried Wollf van Openbare Werken. (Beeld: DNA)


Minister Siegfried Wolff van Openbare Werken (OW) heeft vanmiddag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat de kleidam van Weg naar Zee in kritieke toestand verkeert. OW is bezig om er alles aan te doen om de situatie het hoofd te bieden.

De kleidam is op de golfslag van de zee gebouwd, waardoor deze bijzonder onder druk staat. De klei slaat weg door de hoge golven. De minister zei dat er alles aan gedaan wordt om het tij te keren. Wolff zei dat hij De Nationale Assemblee op de hoogte stelt over de situatie zonder paniek te creëren. De minister deed deze mededeling tijdens het beantwoorden van vragen over de begroting 2016.

Assembleelid Carl Breeveld (DOE) vroeg de bewindsman om Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) in te schakelen. Er moet preventief te werk worden gegaan. Vorig jaar moesten bewoners van het gebied worden geëvacueerd.

Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) vroeg de minister om alles te doen om voorzorgsmaatregelen te nemen. Hij vindt dat er direct middelen vrijgemaakt moeten worden om de situatie aan te pakken. Benadrukt werd ook dat de bewoners in het gebied op de hoogte gesteld moeten worden van de situatie. Er mag volgens hem niets misgaan. Wolff belooft het NCCR gelijk in te schakelen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April