Robinhood bindt Botopasie aan zegekar
08 Feb 2016, 08:08

Robinhood heeft Botopasie zondag in het Franklin Essed Stadion met 1-0 verslagen. De ploeg heeft nu 14 competitiepunten. Het werd vooral aan de zijde van Robinhood, een wedstrijd van vele kansen en weinig doelpunten. Botopasie blijft steken op 15 competitiepunten en bezet nog steeds de derde plaats.

De ruststand was doelpuntloos. Robinhood had het beste deel van het spel in handen. Roxy Fer en Mitchel Kisoor hadden duidelijk de smaak te pakken. Echter waren ze minder in het afronden. In deze helft heeft ook de doelman van Botopasie Theodorus Sweedo voortreffelijk keeperswerk verricht.

In de tweede helft bood Botopasie meer weerstand. Het regende in de beginminuten van de tweede helft en het spel werd hierdoor mede bepaald. Een autogoal haalde de stand uit evenwicht. Een voorzet vanuit rechts werd door Amimba Buren in eigen doel verwerkt. Doelman Sweedo die uit zijn doel kwam om de bal op te vangen, was totaal verslagen: 1-0 voor Robinhood. Botopasie zette druk maar tot doelpunten kwam zij niet.

De stadsderby tussen Notch en Inter Moengo Tapoe die zondag zou plaatsvinden in het Ronnie Brunswijk stadion, is wegens bijzondere omstandigheden niet doorgegaan. Deze wedstrijd wordt vandaag gespeeld. Inter Moengo Tapoe voert bij deze eerste wedstrijden in de tweede ronde, nog steeds de ranglijst aan met 23 competitiepunten, gevolgd door Transvaal met 19 punten.