Standaarden Bureau werkt aan landenprofiel Suriname
07 Feb 2016, 12:02
foto


Een delegatie van het Surinaams Standaarden Bureau (SSB), Caricom Regional Organisation for Standards and Quality (CROSQ) en een Physikalisch Technische Bundesanstalt (PTB) consultant, brengt van 10-16 februari kennismakings- en consultatiebezoeken aan diverse stakeholders. De consultatiebijeenkomsten zijn een vervolg op de in januari gehouden ‘Good Standardization Practices and Stakeholders Engagement’.

De bijeenkomsten worden in samenwerking met de CROSQ gehouden. Op basis van de behoefte van de stakeholders zal het SSB, samen met CROSQ een strategisch landenprofiel voor Suriname formuleren. Deze ‘Strategic Country Profile’ zal verder bijdragen aan de ontwikkeling van een gedegen nationale kwaliteitsinfrastructuur in Suriname.

De behoeftebepaling van de stakeholders zal ook gebruikt worden om de toekomstige richting van het SSB als organisatie vast te stellen en de verdere samenwerking met CROSQ gestalte te geven. Het is de bedoeling om te gaan van een lineaire naar een meer verticale samenwerking, om ‘Trade Facilitation’ en harmonisatie tussen de Caricom-lidlanden te bereiken, zegt het SSB.

Het SSB is een schakel voor het bereiken van een gedegen kwaliteitsinfrastructuur in Suriname. Uiteindelijk moet de industrie in Suriname door deze inspanningen regionale en internationale markttoegang krijgen. De kwaliteitsinfrastructuur in Suriname is gedecentraliseerd en spant zich uit over
verschillende sleutelsectoren en ministeries in Suriname, waaronder de ministeries van Handel en Industrie, Volksgezondheid, Natuurlijke Hulpbronnen, Landbouw, Veeteelt en Visserij, Transport, Communicatie en Toerisme, maar ook de Kamer van Koophandel en Fabrieken en de private sector, meldt het SSB.
Advertenties