EBS snijdt in dienstvoertuigen
05 Feb 2016, 17:32
foto


Alleen directeuren en onderdirecteuren van de Energiebedrijven Suriname (EBS) hebben in de nieuwe structuur een dienstauto ter beschikking. Ook medewerkers in de wachtdienst hebben er een ter beschikking. Alle overige personeelsleden die een dienstvoertuig hadden, hebben deze ingeleverd.

De slechte financiële situatie van het bedrijf noopt hem tot bezuinigingen. Intrekken van de dienstvoertuigen betekent bezuiniging op brandstofgebruik. De ingetrokken voertuigen zullen volgens een bericht van de EBS worden ingezet in de “dagelijkse bedrijfsvoering om verlichting te brengen in de dienstverlening aan de klant.”

Ook het defecte wagenpark van het energiebedrijf krijgt aandacht. De voertuigen zullen worden gerepareerd en worden ingezet om netten te bouwen en huisaansluitingen te maken. Medewerkers die permanent over een voertuig beschikten, zagen zich ineens zonder wagen. Er waren zelfs medewerkers die al 20 jaar een bedrijfsauto hadden en deze moeten inleveren voor de bezuinigingen van de onderneming.

De EBS kondigt in de komende maanden meer maatregelen aan die moeten resulteren in het gezond maken van zijn financiële positie.
Advertenties