Een jaar celstraf in drugszaak
11 Dec 2015, 09:06
foto


Tegen Lloyd A. heeft rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting van donderdag een celstraf opgelegd van een jaar, waarvan vier voorwaardelijk en een geldboete van SRD 1000 of deze te vervangen met een maand hechtenis. Op 10 oktober van dit jaar is de veroordeelde op de Luchthaven betrapt met 1320 gram cocaïne die hij ingeslikt en gepropt had. Hij werd aan de urinetest onderworpen en deze was positief.

De veroordeelde had 109 bolletjes ingeslikt en eentje gepropt. Lloyd A. heeft vrijwillig meegewerkt aan het onderzoek. Het BID-team controleerde eerst zijn koffer, maar daar werd niets gevonden. Bij de urinetest viel hij door de mand. Hij heeft daarna meegewerkt aan het onderzoek en bekende het feit. Lloyd A. merkte op dat hij een huisje voor zijn moeder wilde bouwen en financieel zwak zat. Hij zou voor een succesvolle uitvoer 7500 euro krijgen.

Advocaat Benito Pick die de veroordeelde bijstond, merkte op dat zijn cliënt zijn rechten niet voorgehouden waren. Hij werd ondervraagd over het feit, terwijl hem als verdachte zijn rechten niet voorgehouden waren. Officier van justitie, Reshmi Rathipal, voerde aan dat de veroordeelde vrijwillig heeft meegewerkt aan het onderzoek. Ook zou zij niet gemerkt hebben dat hij ergens in zijn belangen geschaad is.

Mettendaf merkte op dat het stellen van enkele vragen niet wil zeggen dat de veroordeelde geschaad is in zijn rechten. Die ondervraging wordt nog niet gerekend tot het verhoor. De veroordeelde heeft vanaf het begin meegewerkt aan het proces en heeft bekend het feit gepleegd te hebben. Het Openbaar Ministerie eiste twaalf maanden onvoorwaardelijk onder aftrek en een geldboete van SRD1500 of een hechtenis van twee maanden.

Wanita Ramnath
Advertenties