Centrale Bank komt niet aan geld van burgers
02 Dec 2015, 02:16
foto


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is absoluut niet van plan om te komen aan geld van burgers op de banken. CBvS betreurt het ten zeerste dat er onjuiste informatie wordt verstrekt. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft maandagavond in De Nationale Assemblee ook benadrukt dat de wetten en regels nageleefd worden. Er wordt onnodig paniek gezaaid. Het geld, ook de vreemde valuta-rekeningen op de bank, loopt geen enkel gevaar.

De CBvS benadrukt dat zij geen enkele intentie heeft om de rekeningen van burgers in het algemeen en de vreemde valutarekeningen in het bijzonder, aan te spreken. Burgers hebben het recht om rekeningen in vreemde valuta aan te houden en daarover de volledige beschikking te hebben en hieraan wordt niet getornd. Opnames van deze rekeningen zullen ook niet in een andere valuta geschieden, dan de valuta van de rekening zelf. Door het opnemen van geld om dat thuis te houden, stellen burgers zich onnodig bloot aan het risico van diefstal of verlies van de gelden.

Aan de banken wordt wel gevraagd om, zoals gebruikelijk, de bronnen van stortingen op alle rekeningen zorgvuldig na te gaan om onder andere witwassen en andere illegale activiteiten tegen te gaan. De CBvS vraagt aan de samenleving om niet af te gaan op berichten die slechts als doel hebben om paniek te zaaien.
Advertenties