Geslaagde Qur’an Memorisatie Recitatie Competitie
01 Dec 2015, 22:47
foto
Minister Mohamed Faizel Noersalim van Biza, overhandigt een prijs aan een deelnemer. (Foto: Biza)


Er was veel belangstelling voor de Memorisatie Recitatie Competitie 2015 van de Heilige Qur’an, zondag in het Lalla Rookh centrum. De achtjarige Hasaan Piprawala werd winnaar in de categorie 1 juz (Eén deel) memoriseren van de Heilige Quran. Deze categorie had dertien deelnemers. De categorie 5 juz (Vijf delen) had drie deelnemers en de winnaar werd Bholai Mohammed Altaaf.

Piprawala kreeg naast het aandenken een certificaat en USD 250 en Bholai mocht met USD 400, een certificaat en aandenken naar huis. Minister Mohamed Faizel Noersalim van Binnenlandse Zaken deelde de prijzen uit aan de winnaars. Hij bemoedigde een ieder, om niet alleen de Quran te reciteren, maar ook de inhoud en de regels daarin te praktiseren. Hij zei het jammer te vinden dat er geen dames en meisjes aan de competitie hebben deelgenomen.

Noersalim riep op tot uitbanning van geweld tegen de vrouwen en meisjes. In de Islam is de man een hoeder voor zijn gezin en verantwoordelijk voor degenen die onder zijn hoede vallen. De vrouw is de hoedster in het huis van haar echtgenoot en verantwoordelijk voor degenen die onder haar hoede vallen. “Dat moeten we dan ook laten blijken in ons leven, hoe respectvol wij moeten zijn naar moeder de vrouw,” zei Noersalim.

De winnaars van deze wedstrijd hebben de mogelijkheid om Suriname te vertegenwoordigen in de Latijns-Amerikaanse Al Quran competitie. Door tussenkomst van de Internationale Al Quran Memorisatie Organisatie, kunnen de jonge Quran recitanten gemakkelijker studiebeurzen van universiteiten in islamitische landen winnen. Verder kunnen Quran instituten en docenten in Suriname in aanmerking komen voor ondersteuning, zegt de voorlichting van Biza.

De tweejaarlijkse competitie is georganiseerd door het comité van de Suriname Al-Quran Memorisatie Competitie, onder auspiciën van de World Muslim League. De vertegenwoordiger van de League in Latijns-Amerika, Dr. Abdisshakur, is vanuit zijn standplaats Sao Paolo, Brazilië, naar Suriname gekomen als observer. Dit jaar staat het organiserend comité onder voorzitterschap van Ustadz Rudie Abdoelazis Clemens.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April