Personeel ziekenhuizen niet uitbetaald over november
01 Dec 2015, 11:03
foto


De ziekenhuizen hebben tot nu toe geen salarissen over de maand november kunnen uitbetalen aan hun personeel. "Het wachten is nog steeds op een aantal grote stortingen van het Staatsziekenfonds (SZF) aan de ziekenhuizen. Volgens informatie van het SZF zouden deze stortingen sinds vrijdag zijn geschied, maar ondanks allerlei toezeggingen hebben de ziekenhuizen tot vanmorgen niets ontvangen op hun rekeningen," zegt Manodj Hindori, algemeen directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis en voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) aan Starnieuws.

Op basis van de toezeggingen van het SZF hadden de ziekenhuizen het personeel schriftelijk beloofd dat de salarissen uiterlijk maandag 30 november zouden worden uitbetaald. Echter hebben de ziekenhuizen hier niet aan kunnen voldoen, deelt Hindori mee.

Het is momenteel erg rumoerig onder het personeel van de ziekenhuizen. In ‘s Lands Hospitaal heeft het personeel de werkplek al verlaten. In de andere ziekenhuizen volgen het personeel en de bonden de ontwikkelingen op de voet en willen ze elk moment tot actie overgaan.

De ziekenhuisdirecteuren zijn erg ontstemd dat er, ondanks beloftes, wederom gedraald wordt door het SZF met de overmakingen van de tegoeden aan de ziekenhuizen. De NZR heeft de minister van Volksgezondheid onlangs een brief geschreven, waarin grote bezorgdheid wordt geuit over de financiële situatie van de ziekenhuizen. De NZR heeft gewaarschuwd dat zonder adequate financiering de continuïteit en kwaliteit van de ziekenhuiszorg steeds meer onder druk komt te staan.

De ziekenhuisdirecteuren werken met man en macht om de zorg te garanderen, maar daarvoor moeten de betalingen voor verrichte diensten wel worden ontvangen, stelt Hindori. Nu al beginnen de directeuren zich grote zorgen te maken over de uitbetalingen van de lonen over de maand december, want dan moeten ook de kerstgratificaties en andere toelagen worden uitgekeerd.

"Hopelijk worden de overmakingen van het SZF met de grootste spoed ontvangen, waardoor de salarissen alsnog kunnen worden uitbetaald en de rust onder het personeel van de ziekenhuizen terugkeert," voert Hindori aan.
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April