Coalitie geeft volledige steun aan regeringsbeleid
01 Dec 2015, 02:26
foto
Handtekeningen van coalitieleden die de motie ingediend hebben.


Terwijl de oppositie het regeringsbeleid over de acute maatregelen afwijst, geeft de coalitie in een motie volledige steun voor verbetering van de financieel-economische situatie. De regering heeft puntsgewijs sociaal zekerheid gevende en beschermde maatregelen meegedeeld in De Nationale Assemblee. De productie zal worden bevorderd, inkomsten verhoogd en uitgaven beperkt. President Desi Bouterse gaf aan dat een monitoringscommissie de maatregelen heeft voorbereid. De motie ingediend door de coalitie is met 29 stemmen vóór en 13 tegen aangenomen. Anton Paal van de PALU heeft de motie niet ondertekend.

De coalitie roept de regering op om naast de acute maatregelen een kort, middellang en lange termijn traject uit te zetten om de economie fundamenteel en structureel te versterken. De regering wordt gevraagd om De Nationale Assemblee intensief te informeren en in overleg te blijven. De regering wordt ook opgeroepen om de gemeenschap continu zo goed en begrijpelijk mogelijk voor te lichten over de ontwikkeling van de economie. De regering dient ook in overleg te blijven met de sociale partners.

In de motie wordt aangegeven dat door de sterke daling van de aardolie- en goudprijs op de internationale markt er ernstige kas- en financieringstekorten zijn ontstaan. De opbrengsten waren US$ 655 miljoen minder dan in 2012. De inkomsten uit goud en olie zijn met US$ 292 miljoen oftewel 80% teruggevallen. Hierdoor zijn er ernstige deviezentekorten ontstaan.

U kunt de motie hier downloaden.
pdf-icon.gif motie_coalitie.pdf                
Advertenties