Jeugdcompetities SVB van start
28 Nov 2015, 08:22
foto


De Surinaamse Voetbalbond maakt vandaag een aanvang met zijn jeugdcompetities. Voor het seizoen 2015-2016 hebben zich in totaal 78 ploegen ingeschreven, verdeeld onder 27 verenigingen. Er zal gevoetbald worden in de U-11, U-13, U-15, U-17 en U-20 klasse. Er is een terugval van 2 ploegen dit jaar, zegt competitieleider Glenn Linger.

“De terugval komt onder meer door de U-7 competitie”, zegt Linger. “Voor dit seizoen staan er slechts 3 ploegen ingeschreven”. De meeste jongens zijn volgens Linger doorgestroomd naar de U-9 klasse. “Aan de verenigingen wordt nu de ruimte gegeven om de aanwas weer te laten groeien. De competitie gaat mogelijk nadat meerdere ploegen zich hebben ingeschreven, in maart 2016 van start”.

Bij de U-20 is vereist dat slechts de topsectieclubs een ploeg mogen hebben in deze klasse. Voor dit seizoen is Acoconut een nieuwkomer. Ook WBC is na twee jaren afwezigheid, terug in de jeugdcompetitie. Door de samenwerking tussen Kamal Dewaker en Bomastar, speelt KD nu onder de naam van Boma Star in de U-20 klasse.

Verder zijn Anubis Warrior nieuw in de U-9 en U-11- Klasse en Suri United in de U-11 en U-13 klase. Sea Boys is ook nieuw bij de U-15. Linger verwacht een vlot verloop van dit nieuw seizoen. De speellocaties zijn het Franklin Essed Stadion en het De La Fuente Sportcomplex. Later zal worden uitgebreid naar Oase sportcomplex, (KD) Ramkhelawan Sport centrum en Perkashveld te leiding.

Ala-D Media
pdf-icon.gif Schema_Jeugdklasse_2015-2016.pdf                
Advertenties