Overleg over afvloeiing werknemers RGM/Iamgold
24 Nov 2015, 04:28
foto
Het ministersteam onder leiding van Soewarto Moestadja in gesprek met de vakbond bij Rosebel Gold Mines. (Foto: Arbeid)


De regering zal met de topman van Iamgold, Stephen Letwin, dinsdagavond ook de afvloeiing van 165 werknemers bij Rosebel Gold Mines (RGM) bespreken. Er zal ook gesproken worden over de toekomstige plannen van deze Canadese multinational. Een team van ministers onder leiding van Soewarto Moestadja heeft over deze kwestie afzonderlijke gesprekken gevoerd met de vakbond en de leiding van RGM.


Het bedrijf heeft aangegeven dat inkrimping van het personeel onvermijdelijk is. De bond is niet tevreden met het geboden bedrag dat gepaard gaat met de afvloeiingsregeling en ziet graag een nieuw bod tegemoet, meldt Arbeid. Starnieuws verneemt dat RGM/Iamgold SRD 12 miljoen uitgetrokken heeft voor de afvloeiing. De bond onder leiding van Lloyd Read stelt dat door de devaluatie het bedrag met minstens 20% is verminderd. Aan de bond is gevraagd om zaken uit te rekenen en op schrift te stellen. Het bestuur van de bond heeft aangegeven dat de regering later op de dag een becijferd voorstel kan tegemoet zien.

De regering zal trachten partijen zover te krijgen dat ze komen tot een onderlinge schikking. Beide partijen hebben volgens Arbeid aangegeven bereid te zijn om op basis van wederzijds goedvinden tot een compromis te komen. Het ministersteam bestaat verder uit Regilio Dodson (Natuurlijke Hulpbronnen), Patrick Pengel (Volksgezondheid) en Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling).
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April