Nieuw Suriname gelooft in de kracht van het volk
24 Nov 2015, 15:16
foto


<>De politieke partij Nieuw Suriname feliciteert de Surinaamse bevolking met 40 jaar Srefidensi. De financieel moeilijke periode waarin het land verkeert, beschouwt zij als een slechts een kiezelsteen die overwonnen zal worden. De partij gelooft in de kracht van het volk.

Geachte Surinamers,

We staan met zijn allen aan de vooravond van 40 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid. Zo waar een bijzondere dag in de geschiedenis van ons land. Het is woensdag precies 40 jaar geleden dat het woord Surinamer wis en waarachtig gebruikt kon worden.
Het is gepast dat alle groepen in de samenleving stil staan bij de betekenis van de afgelopen 40 jaar. Het zijn woelige tijden geweest, waarin wij als volk hebben gedemonstreerd dat wij in goede en slechte tijden kiezen voor dit land, deze natie.

Het is met die keus in ons achterhoofd dat wij van Nieuw Suriname u feliciteren. Het lijkt een beetje tegenstrijdig dat te doen te midden van deze financieel moeilijke periode, maar omdat wij weten wat de kracht is van dit volk feliciteren wij u. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat als wij veertig jaar terugblikken en veertig jaar vooruit, dat het heden slechts een kiezelsteen is dat ook overwonnen zal worden.

Als wij dan ook vooruitblikken is het nu tijd om voort te bouwen op deze basis, want wat willen wij voor de komende veertig jaar. Nieuw Suriname heeft daar lang over nagedacht en waar wij ons voor willen inzetten is de intellectuele ontwikkeling van de nieuwe generatie.

Creatieve jonge Surinamers moeten wij internationale ervaring laten opdoen en ze dan loslaten op de vraagstukken waarmee ons land zit. De innovatieve kracht van het jonge brein moet dan ook ten volle benut en gestimuleerd worden. Zonder te veel hobbels moeten wij de nieuwe weg inslaan van modern bestuur, management en leiderschap.
Wij van Nieuw Suriname begrijpen ten volle wat het gezegde ‘de jongeren hebben de toekomst’ wil zeggen. Simpelweg omdat we een nieuw elan nodig hebben, immers wie doet wat hij altijd al heeft gedaan zal blijven krijgen wat hij altijd al heeft gehad.

Landgenoten de uitdagingen in Suriname zijn legio, maar de kansen blijven niet achter. Laten wij met zijn allen een generatie scheppen die de komende veertig jaar de kansen inziet en met dat inzicht Suriname loodst naar een hoger plan van ontwikkeling, maar ook bewustzijn.
Bewustzijn omdat niet alleen ontwikkeling van het brein maar ook van de geest zal maken dat wij leiders krijgen die wij verdienen.
Suriname proficiat, op weg naar verdere ontwikkeling!

PERSDIENST NIEUW SURINAME
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April