Workshop moet bewustzijn over 'decent work' vergroten
13 Oct 2015, 09:30
foto
Deelnemers aan de workshop ‘Enabling Environment for Sustainable Enterprises'.


De workshop ‘Enabling Environment for Sustainable Enterprises’ , die wordt gehouden in het kader van het Decent Work Country Program Suriname voor 2014-2016, is gisteren gestart. Bij de opening sprak minister Soewarto Moestadja van Arbeid, zich lovend uit over de inspanningen van de vakbeweging om werkers bewust te maken van het ontwikkelen van duurzame ondernemingen in het land. De workshop wordt gehouden door Ravaksur in samenwerking met de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO).

Moestadja zegt dat duurzame ondernemingen te herkennen zijn door het bieden van waardige en fatsoenlijke arbeidsplaatsen, die werknemers kansen bieden om zich zowel in sociaal- als economisch opzicht te ontwikkelen. Bovendien staan ze garant voor een leefbare samenleving, omdat hun productieproces geen negatieve impact heeft op het milieu. Ook de vakbeweging levert in dit proces een bijdrage, geeft aan, door erop toe te zien dat ondernemingen zich houden aan de richtlijnen van het concept van decent work.

“Van de zijde van de overheid mag verwacht worden dat er alles gedaan zal worden om voor bedrijven het juiste klimaat te scheppen en om duurzaam te kunnen ondernemen”, zegt Moestadja. Hij noemde hierbij onder andere, het in place brengen van wet- en regelgeving en het blijven scholen en trainen van de beroepsbevolking tegen de achtergrond van de veranderende wereld.

Het doel van het Decent Work Country Program Suriname - waarin de ILO, werkgevers, werknemers en de overheid participeren - is om het concept van Decent Work beter ingang te doen vinden in Suriname. Het concept heeft o.a. tot doel om ervoor te zorgen dat banen genoeg voldoening bieden, terwijl aan de andere kant duurzame ondernemingen ontstaan. Decent Work is gebaseerd op rechten en beginselen van arbeid, waardige werkgelegenheid en inkomen, sociale bescherming en sociaal dialoog, zegt de voorlichting van het ministerie van Arbeid. De workshop duurt tot en met 14 oktober.
Advertenties