Finalisten Suripop XIX bekend
10 Oct 2015, 02:12
foto


De twaalf composities die deel zullen nemen aan de XIXde editie van het Suripopfestival, zijn bekend. Een negen man tellende jury heeft de liederen gekozen uit 71 inzendingen. Het tweejaarlijks terugkerende componisten-festival is gepland voor 5 augustus 2016.

De componisten Rafick Bottse (Yu Sey), Carla Lamsberg (Parwa Busi Tori), John van Coblijn (Drape), Humphrey Koulen (Mi sa lobi yu), Xaviera Spong (Yu kor’ mi ati), Rachel Sweet (Ik laat jou gaan ), Sergio Emanuelson (Dek’ati), Mario Vermeer (Dyamanti Lobi), Tashana Loshe (Dreng Lobi), Judith Lochem (No Fergiti), Harold Gessel (Alles wat ik wil) en Sharon Wongsoredjo (mama), zullen strijden om de eerste plaats.

Odette Miranda van de Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, zegt dat de finalisten nu samen met de arrangeur en de producer, de arrangementen en geluidsopnames zullen gereedmaken voor de CD die in de laatste week van juni 2016 zal worden geïntroduceerd via de media. Na de afronding van de studio-opnames wordt gestart met de productie van de videoclips.




Advertenties