Winkeliers zullen 35 cent per kWh betalen aan EBS
08 Oct 2015, 00:01
foto


Het voorstel van de Vereniging Surinaamse Winkeliers (VSW) om de marktconforme prijs van 43 cent per kilowattuur (kWh) te betalen voor elektriciteit, is geaccepteerd door minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. Dit geldt voor de winkeliers, zeggen VSW-voorzitter Raymond Hasnoe en Anil Padarath, ondervoorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) aan Starnieuws.

Voor de komende zes maanden zal 35 cent per kWh betaald worden door de winkeliers, verspreid in twee tot drie termijnen. "Het gaat nu om een verhoging van 15 cent op het huidige gemiddelde tarief van 20 cent per kWh. De winkeliers zijn niet in een hoerastemming, maar accepteren het bedrag voor dit moment. De minister heeft aangegeven dat hij op korte termijn orde op zaken zal stellen bij de EBS," zegt Hasnoe. De minister heeft hen meegedeeld dat uiterlijk eind van het jaar schoon schip is gemaakt bij EBS.

Dodson had een telefonisch onderhoud met Hasnoe, in het bijzijn van Padarath. Beiden benadrukken dat dit de finale-afspraak is, want er zijn in de afgelopen periode diverse prijzen genoemd. Hasnoe en Padarath benadrukken dat vanaf het begin is gesteld door het bedrijfsleven dat de marktconforme prijs 43 cent is voor een kWh.

Hasnoe geeft aan dat kleine winkeliers die een kleine winkel hebben nu reeds gemiddeld SRD 500 per maand aan stroom betalen. Iets grotere winkels met meerdere koelers tellen SRD 1.000 neer en grote supermarkten zijn SRD 2.500 maandelijks kwijt aan stroom.
Minister Dodson zal rond 8.00 uur in de ochtend de definitieve prijzen bekendmaken.
Advertenties